newsmag.blogg.se

Börja spela airsoft med oss på Wizeguy

Tycker du om skytte? Kanske tävlar du i paintball eller airsoft? Eller drömmer du kanske om att börja träna, för att en dag kunna vara med i tävlingar? Det är något som vi på Wizeguy har full förståelse för – vi är trots allt Sveriges största och bästa airsoftbutik. Vi älskar airsoft och vi brinner för att göra airsoft och luftskytte tillgängligt för alla som är intresserade av sporten – låt oss berätta hur!

 

Vad är airsoft?

Luftvapen har blivit allt mer populära runt om i världen och Sverige är inget undantag. Skytte med luftvapen har blivit en av de mest populära sporterna i landet, och allt fler börjar få upp ögonen för airsoft. Men hur fungerar sporten?

 

Airsoft är en sport som påminner om paintball, men som istället utövas med så kallade airsoftvapen, eller soft airgun som det också kallas. Sporten går ut på att två lag tävlar om vem som kan träffa mest motståndare, ofta i olika militärliknande sammanhang. Det finns dessutom olika förgreningar inom airsoft, bland annat Close Quarter Battle och militära simuleringar – där den förstnämnda simulerar insatser i bebyggda områden, medan den andra simulerar militära sammanhang.

 

När man tävlar i airsoft är det vanligt att man gör det utomhus, gärna i skogen där man sätter upp rekvisita som påminner om militärbaser eller dylikt. Man bär även taktisk utrustning för att lättare få med sig sina airsoftvapen, extra magasin och skydd.

Hur börjar man spela airsoft?

Om du vill börja spela airsoft i Sverige finns det olika sätt att gå tillväga på. Det finns ett flertal olika klubbar och anläggningar, där du både kan prova på att spela (ungefär som paintballanläggningar) samt träna och medverka i faktiska tävlingar.

 

Ett bra tips för dig som är intresserad av att börja är att besöka en anläggning och prova på sporten i första hand. Där kan du få hjälp av tränare och skickliga skyttar som hjälper dig att hantera soft air gun, samt lär dig om vilka lagar och regler som gäller för olika tävlingar och vapen. När du har provat på är nästa steg att gå med i en klubb eller förening, som anordnar träningar och tävlingar. Det är inte bara en otroligt rolig sport, det finns även ett starkt community av människor som brinner för airsoft där du kan hitta vänner för livet och lära dig mer om allt från skytte, till överlevnad.

Köp airsoft gun och tillbehör hos Wizeguy

För dig som är intresserad av att börja spela, eller för dig som redan spelar, kan det vara ett bra alternativ att införskaffa egna softairgun och taktisk utrustning. Precis som alla andra sporter är det alltid roligt att ha sin egen utrustning, som bara är din och som du trivs med. I början kan du såklart också hyra från anläggningen du spelar på, men det är alltid roligare att ha sina egna airsoftvapen!

 

Hos oss på Wizeguy kan du beställa hem allt från soft air gun och andra luftvapen, till taktisk utrustning, tillbehör och skyddskläder. Vi är störst i Sverige på airsoft och vi har allt du behöver – oavsett om du är nybörjare eller proffs. Spana in hela vårt sortiment här på vår hemsida och hitta dina nya favoriter!