newsmag.blogg.se

Bli brun utan sol med Melanotan 2

Melanotan II är en melanocytstimulerande peptid som framkallar naturlig solbränna. Melanocytstimulerande hormoner är en klass av peptidhormoner som produceras i hypofysen som i sin tur stimulerar pigmentceller (melanocyter) i huden och håret att producera och frisätta melanin, vilket leder till att man får mörkare hud och hår.

 

 

Vad är melanin?

Melanin är det hudpigment som skyddar vår hud från solens skadliga UV-strålning. Det kan betraktas som vår kropps egna naturliga solskyddsmedel. Låga nivåer av melanin gör att huden är ljus, och dessutom mycket mottaglig för DNA-skador vid överdriven solexponering. Denna brist på melanin och dess skydd mot UV-strålning gör att individer med ljus hy blir röda vid solexponering och riskerar att få DNA-skador. Det innebär också att det är mycket svårare för dem att utveckla en solbränna på ett säkert sätt utan att brännas.

D-vitamin och solning

Att få tillräckligt med D-vitamin från solen utan att riskera att utveckla melanom är en konst som vi inte alltid har kontroll över. Studier har redan upptäckt att om man håller sig borta från solen för att förhindra melanom kan orsaka D-vitaminbrist.

 

Hur man stimulerar melaninproduktionen med garvningspeptider

För att få en säker solbränna måste vi stimulera det melanocytstimulerande hormonet som är ansvarigt för att öka melaninproduktionen.

Forskare upptäckte användningen av en garvningspeptid när de undersökte möjliga sätt att behandla hudcancer. De antog att genom att inducera kroppens naturliga pigmentsystem genom melanogenesprocessen, kunde en skyddande solbränna produceras innan UV-exponering, och därigenom minska risken för hudskador.

Med bara lite UV-exponering stimulerar frisättningen av alfa-melanocytstimulerande hormon en naturlig ökning av produktionen av melanin från melanocyterna i huden. Användning av garvningspeptiden ger mer a-MSH vilket resulterar i att mer melanin produceras och större garvningspotential (hudpigmentering) oavsett din hudtyp.

Sola säkert med Melanotan 2

Kliniska prövningar har visat att användning av Melanotan - Barbiedrogen kan ha potential att främja melanogenes, med minimala biverkningar. Den primära rollen för melanogenes är att skydda hypodermis, som är lagret under huden från UV-B-ljus som orsakar skada. Det fungerar genom att absorbera allt UV-B-ljus, vilket blockerar dess passage in i hudlagret.

 

Fördelar med Melanotan II

Melanotan 2 har många fördelar, däribland:

·         Mörkare solbränna med mindre exponering för UV-strålning

·         Solning utan att man blir bränd, även för ljushyade individer

·         Möjlig minskning av risken för melanom (hudcancer)

·         Möjlig minskning av förekomsten av solskadad hud

·         Möjlig minskning av kroppsfett

·         Möjlig ökning av libido

Under kliniska prövningar för dess användning som ett garvningsmedel, visade sig Melanotan II vara en potent stimulator av manliga erektioner. Det har också visat sig öka kvinnlig sexuell lust hos patienter med sexuella störningar.

Biverkningar av Melanotan II

Kortvariga biverkningar efter administrering inkluderar:

·         Ansiktsrodnad

·         Minskad aptit, illamående och kräkningar

·         Hos män, spontana erektioner 1-5 timmar efter administrering (priapism), förknippad med gäspningar och stretching komplex

Långsiktigt finns det oro för att melanotan II kan öka risken för:

·         Melanom – en potentiellt allvarlig form av hudcancer

·         Fördjupning av färgen på mullvadar, nya mullvadar och atypiska melanocytiska naevi

·         Melanonychia – brun till svart missfärgning av en eller flera naglar

Rekommenderad användning: dagligen i 1 - 2 veckor, sedan en till två gånger i veckan för underhåll.

 

Varför peptidterapi?

Peptidterapi är riktad användning av peptider för att producera en specifik reaktion i kroppen. Peptider har ett brett utbud av terapeutiska tillämpningar. Som byggstenar för proteiner förekommer de naturligt i människokroppen och reglerar ett brett spektrum av biologiska funktioner och processer, men tenderar att minska i överflöd och fungera med åldern.

Människor med olika hälso- och prestationsmål överväger ofta terapeutiska peptider. Vissa peptider har visat sig hjälpa till med viktminskning genom att stimulera nedbrytningen av visceralt fett. De kan också användas för att minska inflammation. Vissa peptider stimulerar produktionen av mänskligt tillväxthormon och används i anti-aging-terapier eller för att öka muskelmassan.

I vårt fall används peptiderna för att framhäva en naturlig solbränna.